Meteo – Bate vânt de Bobotează! Cod galben de viscol în 24 de județe!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață mai multe avertizări Cod galben de intensificări ale vântului și viscol, valabile pe arii extinse în 24 de județe.

Astfel, în intervalul 5 ianuarie, ora 2:00 – 5 ianuarie, ora 14:00, este valabilă o avertizare God galben de intensificări ale vântului și viscol ce va viza pentru început județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea și Buzău (vezi Harta 1).

Meteo
Harta 1 (Sursa: ANM)

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60-80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100-120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.
Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55-60 km/h.

O altă avertizare meteo Cod galben de intensificări ale vântului și viscol este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 6 ianuarie, ora 12:00, și vizează județele: Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea (vezi Harta 2).

meteo
Harta 2 (Sursa: ANM)

În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70-90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100-120 km/h și temporar va ninge viscolit.

- Publicitate -

Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55-70 km/h.

Meteorologii mai notează că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole