20 mai 2022 - 07:45

Meteo: Apar primele precipitații!

În sfârșit, meteorologii vin cu vești ceva mai bune: apar și precipitațiile, chiar dacă nu vor fi peste tot în cantități îndestulătoare!

Potrivit prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 21 martie – 3 aprilie, vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni, iar valorile termice din timpul zilelor vor ajunge chiar şi la 17 – 18 grade Celsius, în unele regiuni, existând şi o probabilitate crescută de apariţie a precipitaţiilor atât în jurul datei de 25 martie, cât şi după 28 martie.

În Banat, vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi a intervalului, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 10 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii, între 15 şi 18 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menţine asemănător şi la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie de 16 – 17 grade. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 5 – 6 grade, în nopţile din perioada 1 – 3 aprilie. Potrivit meteorologilor, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creştere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Prognoza meteo pentru Crişana arată că, în cursul zilei de 21 martie, vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior din 22 martie se va încălzi. Astfel, până la finalul primei săptămâni de prognoză, media maximelor va oscila între 14 şi 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Un regim termic diurn asemănător se va menţine şi în ultimele zile ale lunii martie, dar şi în primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 4 – 5 grade, în nopţile din perioada 1 – 3 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creştere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

În Transilvania, vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când, potrivit prognozei meteo, se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 8 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 şi 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menţine asemănător şi la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie în jurul a 14 grade. În primele nopţi (22 – 24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii între -4 şi -3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, spre valori medii de până la 2 grade, în nopţile din perioada 1 – 3 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la nivel local, va fi în creştere după data de 28 martie.

Și în Maramureş, în cursul zilei de 21 martie, vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior între 22 şi 24 martie se va încălzi, astfel încât media maximelor va oscila între 14 şi 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menţine asemănător până la finalul lunii martie, cât şi în primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 3 – 4 grade în nopţile din perioada 1 – 3 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi și în zona Moldovei. Media maximelor va fi de 10 grade în prima zi şi va ajunge să se situeze în general între 14 şi 17 grade, iar a minimelor, va creşte, de la -4 grade în prima dimineaţă, până în jurul a 4 grade la sfârşitul intervalului. În jurul datei de 25 martie şi după data de 28 martie, vor fi, trecător, precipitaţii în general slabe cantitativ.

Prognoza meteo pentru Dobrogea arată că, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va oscila între 8 grade în primele trei zile şi 14 grade în data de 24 martie. În cea de a doua săptămână nu se vor mai înregistra variaţii termice diurne semnificative, iar media maximelor va avea valori, în general, între 12 şi 14 grade. Minimele termice vor fi în general în creştere, de la o medie de -2 grade în prima dimineaţă, până în jurul a 6 grade la sfârşitul intervalului. Temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 25 martie şi începând cu data de 28 martie.

În Muntenia, media temperaturilor maxime va creşte de la 10 grade în prima zi, până în jurul a 17 grade în ziua de 24 martie, apoi va avea variaţii între 14 şi 18 grade. Minimele termice vor porni de la o medie de -4 grade în prima dimineaţă şi vor ajunge să se situeze, în medie, între 4 şi 6 grade, în ultimele dimineţi. Potrivit meteorologilor, în jurul datei de 25 martie, dar şi după data de 27 martie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată, însă acestea vor în general slabe cantitativ.

În Oltenia, meteorologii preconizează că, până la mijlocul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 10 şi 19 grade, apoi se va situa, în general, între 16 şi 18 grade. Media minimelor termice va fi în creştere treptată, de la -4 grade în prima dimineaţă, până la 5 – 6 grade în ultimele dimineţi. Probabilitatea de precipitaţii, în general slabe cantitativ, va fi în creştere începând cu data de 27 martie.

Și la munte, valorile termice vor fi în general în creştere. Media maximelor va avea variaţii între 0 şi 6 grade, iar a minimelor între -10 şi 0 grade. După data de 24 martie vor fi posibile precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, se mai arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.