Meteo – 12 județe sub Cod portocaliu de furtuni!

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri mai multe avertizări Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii valabile până sâmbătă dimineață.

Astfel, o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi valabilă în intervalul 9 iunie, ora 10:00 – 10 iunie, ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei (vezi harta). Aceasta se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice și, izolat, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 2-25 l/mp și, izolat, de peste 30 l/mp.

meteo
Sursa: ANM

Totodată, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale valabilă în intervalul 9 iunie, ora 14.00 – 9 iunie, ora 23.00, în 12 județe (vezi harta). Potrivit meteorologilor, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi ploi torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și, izolat, de peste 50 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore.

ANM precizează că în zilele următoare vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice,  nordice, centrale și la munte.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole