Meserii fără studii superioare, plătite cu peste 1.000 de euro lunar. Vezi la cât poate ajunge salariul unui tractorist!

60

tractor_grapaMitul că în România nu poţi câştiga foarte bine dacă nu ai studii superioare este dărâmat de sudorii, tractoriştii, electricienii şi instalatorii care câştigă şi câteva mii de euro lunar. Au salarii cu mult mai mari decât ale medicilor, profesorilor şi inginerilor. Lipsa şcolilor profesionale a făcut ca cei bine pregătiţi în astfel de domenii să fie tot mai puţini şi pentru că piaţa muncii are nevoie de ei, doar salariile mari îi motivează să rămână.

Cei care nu au terminat o facultate au de unde alege meserii bine plătite.

Reglorii, lăcătuşii mecanicii, specialiştii în logistică, instalatorii şi electricienii pot avea salarii între 1.500 şi 2.000 de lei. Iar cui nu-i este frică de înălţime poate deveni macaragiu sau alpinist utilitar pe un salariu de două până la trei mii de lei. Adică peste salariul inginerilor care au în plus 4 ani de facultate şi eventual un masterat.

Tractoriştii de la Combinatul Agroindustrial din Curtici sunt plătiţi şi pentru responsabilitatea lor.

Francisc Şuşan – tractorist: „Lucrez aici din 1991 şi am cam trecut prin toate generaţiile cum ar veni, de tractoare. Salariile sunt mari, e adevărat ce se aude”.

Dimitrie Muscă – director la Combinatul Agroindustrial Curtici: „12.000 până la 13 – 14.000 de lei bani în mână sunt meritaţi”

Pentru aceşti bani, tractoriştii muncesc peste 12 ore zilnic. Sunt bine plătiţi şi pentru că sunt puţini cei cu adevărat buni.

Corina Diaconu, director la o firmă de recrutare personal: „Sunt în general puţini pentru cererea care este în piaţă. Din păcate şcoli profesionale nu mai există, tinerii nu se mai îndreaptă spre genul ăsta de profesii şi atunci au rămas cei vechi, care sunt puţini, iar piaţa muncii nu stie cum să-i împartă”. (Integral pe digi24.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise