18 ianuarie 2022 - 00:09

Mesajul ministrului Agriculturii către fermieri, astfel încât aceștia să nu piardă din subvenții

Luni, 10 mai 2021, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), șeful instituției, Adrian Oros, a transmis un mesaj important către fermieri, și anume să depună cât mai repede cererea unică de plată, astfel încât aceștia să nu piardă din subvenții.

„Mai sunt câteva zile în care fermierii mai au timp să depună cererea unică de plată ca să beneficieze din 16 octombrie de subvenţii fără penalizări. În 17 mai se încheie, este data finală pentru înregistrarea cererii unice de plată”, a precizat acesta.

Completarea cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA și al Municipiului București de care aparțin fermierii.

„Reamintim că se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe”, transmiteau experții APIA nu demult. „Ca în fiecare an APIA este alături de fermieri pe tot parcursul Campaniei și acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene și de la bugetul de stat.”

Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul Agenției: www.apia.org.ro .