15 August 2022 - 19:09

Mesaj TRANȘANT al ministrului Chesnoiu! Ce se întâmplă cu BANII EUROPENI pentru fermieri

Discuțiile legate de Planul Național Strategic (PNS) au venit la pachet, în ultimele zile, cu temeri din partea actorilor implicați în sectorul agroalimentar românesc cum că România ar putea să piardă banii europeni, din cauza faptului că nu a trimit Comisiei Europene draftul până la această dată. Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, dă însă asigurări că un astfel de scenariu nu va deveni realitate.

„Este un termen de recomandare. Vă garantez și le garantez fermierilor că România va depune în timp planul la Comisia Europeană. Se lucrează și sâmbăta și duminica la minister pentru a face un plan pentru interesul fermierilor. În decembrie, la consiliul miniștrilor am spus că uzual ar fi ca planurile să fie depuse la 1 martie 2022. Nu există sistem electronic finalizat și în anumite state au avut loc schimbări de guverne”, a subliniat Chesnoiu, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului agriculturii, discuțiile cu fermierii pe marginea noii forme a PNS-ului vor începe săptămâna viitoare și se vor desfășura până la sfârșitul lunii ianuarie, astfel încât documentul să fie finalizat și transmis Comisiei Europene în luna februarie.

”De săptămâna viitoare începem discuțiile cu fermierii români, forma actuală pe care am luat-o de la zero, vreau să dezbatem cu fermierii și sper ca până la finalul lunii ianuarie să avem o formă agreată, ca în februarie să o putem trimite. Nu e niciun risc să pierdem niciun ban pentru agricultura României. Vă spun cu toată responsabilitatea. Vom primi în jur de 15 milioane de euro”, a mai precizat Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole