29 noiembrie 2021 - 22:29

Merele sunt fructele cu cele mai multe pesticide

mereroUnul dintre motivele principale pentru care mâncăm produse organice este acela de a evita substanţele chimice utilizate pentru producerea hranei.

Pesticidele sunt asociate cu problemele de creştere la copii şi pot acţiona ca agenţi cancerigeni sau afecta sistemul endocrin. Pentru a ajuta consumatorii să facă cea mai sănătoasă alegere, organizaţiaEnvironmental Working Group (EWG) a publicat o listă a celor mai contaminate produse.

Pe primul loc se situează merele. Aproape toate mostrele (99%) conţineau cel puţin un tip de pesticide. Urmează piersicile – cel puţin un tip de pesticide a fost identificat în 98% din piersicile supuse testelor. Pe poziţia a treia se află nectarinele – un procent de 97% din toate exemplarele de nectarine importate în SUA şi analizate de EWG conţineau cel puţin un tip de pesticid. Căpşunile – la fel ca în cazul roşiilor cherry, într-o singură căpşună au fost depistate 13 tipuri diferite de pesticide. Strugurii – o singură boabă de strugure conţine 15 pesticide. (Sursa: radiocluj.ro)