MERELE, PE LOCUL INTAI IN TOPUL ALIMENTELOR SANATOASE!

Fiind unul dintre cele mai cultivate și consumate fructe din lume, merele sunt lăudate ca fiind  “alimente minune”. Clasate pe primul loc în topul celor mai sănătoase alimente. Merele sunt extrem de bogate în antioxidanți importanți, flavanoizi și fibre dietetice.Există totuși mici diferențieri între tipurile de mere, fiecare cu beneficiile lor specifice.

Nu mai este  un secret faptul că un măr pe zi ține doctoral la distață, dar știați că merele, au o gamă largă de beneficii pentru sănătate, de la consolidarea sistemului imunitar la prevenirea astmului?

O colecție de studii de cercetare sugerează că merele ar putea fi unul dintre cele mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică.  Merele sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, chiar din biblie, de când Adam a mușcat din “fructul interzis”. Merele conțin următoarele substanțe nutritive importante: vitamina C, un puternic antioxidant natural capabil sa blocheze o parte din leziunile cauzate de radicalii liberi, precum si cresterea rezistenței organismului impotriva agentilor infectiosi, potrivit Universitatii din Maryland Medical Center .De asemenea, merele conțin și un  complex de vitamina B, esențiale pentru menținerea celulelor roșii și a sistemului nervos pentru o stare bună de sănătate, fibre alimentare care pot ajuta la prevenirea dezvoltării anumitor boli și mai poate ajuta și la prevenirea creșterii cantității de colesterol rău din sânge. Tot merele conțin și fitonutrienți care contribuie la protejarea organismului împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi și minerale, cum ar fi calciu, potasiu și fosfor.

Există totuși mici diferențieri între tipuri de de mere, fie roșii fie verzi fiecare au beneficiile lor specifice. Deși ambele tipuri de mere furnizează aceeași cantitate de fibră și vitamină C. S-a descoperit că soiurile verzi tind să fie ușor mai mici atât în ​​calorii, cât și în carbohidrați, (aproximativ 10%)  în timp ce soiurile roșii tind să fie mai mari în betacaroten(cu aproximativ 50% mai mult).Studiile demonstrează că merele scad risculul de apariție al astmului. Merele roșii conțin antioxidanți puternici și substanțe fitochimice. Aceste substanțe nutritive oferă proprietăți antiinflamatoare puternice care ajută la ameliorarea căilor respiratorii inflamate, protejând funcția pulmonară generală și cancerul la plămâni.Deși ambele sunt extreme de sănătoase, iată că merele verzi, ajută la prevenirea problemelor digestive, previne cancerul la colon, menține tractul digestiv curat , sănătos, reglează glicemia și colesterolul.

Așadar, fiind un depozit de antioxidanți puternici, fitochimici, flavonoli, polifenoli, vitamine și minerale, merele ne mențin corpul sănătos și merită locul 1 în topul celor 10 alimente sănătoase din toate timpurile.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult