Mehedinți: Peste 10.000 de hectare de grâu au rămas necultivate

31

grau31iulFermierii din județul Mehedinți nu au reușit să finalizeze la timp lucrările de recoltare a grâului, astfel că în prezent au rămas necultivate 10.000 de hectare de grâu. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Agricole şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mehedinţi, Monica Lungu, situaţia a fost cauzată de condiţiile climaterice extreme, în special seceta, care nu au permis efectuarea lucrărilor de pregătire a patului germinativ la timp, dar şi de faptul că anumite terenuri nu au fost eliberate de culturile înfiinţate în primăvară.

„Conform specialiştilor, din cele 45.000 de hectare cu grâu doar pe aproximativ 50% acesta a răsărit. Să sperăm că vremea îi va favoriza pe agricultori şi recoltele de anul viitor nu vor avea de suferit”, a spus Monica Lungu, pentru Agerpres.

La nivelul întregului judeţ, au fost semănate în perioada optimă 5.000 de hectare cu triticale, 2.500 de hectare cu orz, 1.500 de hectare cu rapiţă, 500 de hectare cu orzoaică şi 150 de hectare cu secară. (Sursa: paginadeagricultura.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise