Mehedinţi: Incendii în lanurile de grâu şi în apropierea unui saivan de oi, stinse de pompieri

34

incendiuÎn ultimele 24 de ore, pompierii din Mehedinţi au fost chemaţi să intervină pentru stingerea mai multor incendii izbucnite în ferme sau gospodării, din cauza temperaturilor ridicate. 

Astfel, pompierii din Vânju Mare au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturile de grâu aflate pe raza localității Cujmir. Au ars cca. șase hectare culturi de grâu și aproximativ un hectar miriște. Cauza probabilă a incendiului a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind foc deschis în spații deschise.

Aceştia au mai fost chemaţi să intervină cu o autospecială de lucru cu apă și spumă şi pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în satul Almăjel, comuna Vlădaia.

La stingerea incendiului a participat și SVSU Vlădaia cu doi voluntari. După acțiunea de intervenție a fost salvat saivanul de oi din vecinătate. Au ars cca. 10 hectare vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind foc deschis în spații deschise.

Pompierii i-au avertizat pe cetăţeni să nu aprindă miriştile şi să nu manevreze surse care ar putea provoca incendii în spaţii deschise, fiindcă acestea,după izbucnire, sunt foarte greu de gestionat.

Citește și

Cmentariile sunt închise