Medicamente din alge, UTILE ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Alga microscopică Chlamydomonas reinhardtii, utilizată în mod tradiţional în producţia de biocarburanţi, permite obţinerea la costuri mai mici a unor proteine complexe, folosite în tratamentul contra anumitor tipuri de cancer.
Biologii de la Universitatea California din San Diego au reuşit să producă proteine complexe, folosite pentru a trata anumite tipuri de cancer, obţinute din alge verzi microscopice modificate genetic.  Medicamentele astfel obţinute sunt la fel de performante ca medicamentele fabricate prin metode clasice, pe baza unor bacterii sau a unor celule prelevate de la mamifere, iar costurile lor sunt mult mai mici, potrivit Mediafax.


 
“Metoda noastră prezintă un dublu avantaj”, subliniază profesorul Stephen Mayfield, principalul autor al acestui studiu, publicat recent în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din Statele Unite. “Întrucât noi producem o singură proteină ce conţine cele două domenii, trebuie să o purificăm o singură dată. Astfel, este mult mai ieftin să folosim alge decât celule de hamster”.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/medicamente-din-alge-utile-impotriva-cancerului-428038.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult