McDonald’s acuzată că vinde produse pline de aditivi

25

Un control la sursă făcut de Protecția Consumatorului, a arătat că de fapt cartofii de la McDonald’s, despre care se spune în reclame că sunt „de la bunica”, sunt plini de aditivi.
În legătură cu neregulile constatate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor legate de un spot publicitar McDonald’s care promova reţete cu cartofi proaspeţi şi de fapt se foloseau cartofi congelaţi, reprezentanţii companiei în România au precizat.
„Spotul TV referitor la cartofii prăjiţi McDonald’s are intentia de a informa consumatorii despre calitatea şi originea produsului.

Compania McDonald’s are unele dintre cele mai ridicate standarde de calitate din industrie. Prepararea corectă a produselor, dar şi respectarea practicilor de siguranţă alimentară sunt preocupări zilnice în toate restaurantele McDonald’s”, ne-a precizat Ludmila Tones, account director la McCann PR.
„Pentru a pregăti cartofii prăjiţi, McDonald’s foloseşte cartofi proaspeţi, 100% naturali, selecţionaţi manual din soiurile de cea mai bună calitate: Russet Burbank şi Innovator. Pentru McDonald’s România, cartofii sunt cultivaţi în Austria şi provin de la una dintre cele mai importante companii producătoare de cartofi, Frisch & Frost Austria”, a mai adăugat aceasta.
Cartofii prăjiţi de la McDonald’s sunt atent selecţionaţi şi prăjiţi în ulei vegetal (un amestec de ulei de rapiţă şi ulei de floarea soarelui).
„Fiecare cartof trebuie să îndeplinească standardele de calitate ale McDonald’s în ceea ce priveşte: umiditatea şi conţinutul natural de zahăr, dimensiunea, forma, culoarea, precum şi alte caracteristici. Cele peste 120 de evaluări calitative pe care McDonald’s şi furnizorii săi le fac pentru a pregăti cartofii prăjiţi, pornind de la selecţionarea seminţelor de cartofi, până la plantarea, recoltarea, pregătirea şi verificarea produsului finit, demonstrează angajamentul companiei McDonald’s faţă de calitate”, a mai explicat Ludmila Tones.
Joi. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a constatat emiterea, pe diferite posturi TV a unui spot publicitar prin care se fac afirmaţii, precum “cartofii prăjiţi de la McDonalds aduc aminte de bunici” si se transmite consumatorilor informaţia conform căreia, materia primă utilizată este “cartoful” ce provine de la piaţă, se arată într-un comunicat al ANPC.
Cartofii, la control: conțin ulei, stabilizatori, sodiu
Urmare unui control desfăsurat de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor în reţeaua de restaurante Mc Donald’s asupra originii si calităţii cartofilor prăjiţi a rezultat faptul că produsul “cartofi prăjiţi” provine din tratarea termică a produsului “cartofi congelaţi”, materie primă a cărui listă a ingredientelor conţine următoarele: cartofi, ulei vegetal, dextroză, stabilizator: difosfat de sodiu. Sursa: evz.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise