Mătasea de porumb elimină kilogramele și pietrele la rinichi

30

Bătrânii foloseau ceaiul de mătase de porumb în infecțiile urinare. Iar studiile ulterioare au arătat că acest remediu are substanțele potrivite pentru tratarea cistitelor şi a calculilor renali. Știai însă că mătasea de porumb este soluția și pentru pierderea kilogramelor în plus? Află mai multe în acest articol!

Mătasea de porumb este partea cea mai des utilizată de la această plantă în tratamentele naturiste, datorită compuşilor valoroşi.

 

Conţine potasiu, calciu, dioxid de siliciu, saponine, ulei volatil, alantoină, ceară, vitaminele C, E, K.

Toate aceste elemente fac ca mătasea de porumb să fie apreciată şi recomandată în curele de detoxifiere, în tratamentul bolilor de inimă şi de ficat.

Numărul mare de antioxidanţi recomandă ceaiul din mătase de porumb şi în tratamentul cancerului.

Te scapă de kilogramele în plus

Obezitatea poate fi combătută într-un mod sănătos tot cu mătase de porumb. Substanţele denumite mucilagii au rolul de a absorbi surplusul de apă din organism.

Atenţie: ceaiul din mătase de porumb completează un regim alimentar echilibrat. Sunt necesare două-trei căni de ceai pe zi, băute încet, câte o înghiţitură.

Infuzia elimină pietrele la rinichi

Ca să beneficiezi de proprietăţile curative, trebuie să culegi mătasea de porumb când boabele sunt încă lăptoase, apoi s‑o laşi să se usuce într-un loc ferit de soare.

Prepară o infuzie neîndulcită din două linguri de mătase de porumb uscată la 200 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat aproximativ un sfert de oră.

Se consumă apoi câte o lingură cu ceai la fiecare două-trei ore, dacă ai pietre la rinichi sau suferi de cistită. Tratamentul durează până la vindecare.

Se recomandă infuzia cu mătase de porumb şi în bolile de inimă, obezitate şi în edeme, pentru că „stoarce“ apa în exces din ţesuturi.

De asemenea, licoarea ajută la tratarea afecţiunilor hepatice, deoarece împiedică acumularea grăsimilor în ficat.

Ceaiul reduce disfuncţiile hepatobiliare şi măreşte secreţia biliară, în caz de colecistită.

Calmează menstrele dureroase

Suferi lunar din cauza durerilor de burtă şi a ciclului neregulat? Încearcă ceaiul din mătase de porumb.

Perioada menopauzei ţi-a dat peste cap întregul organism? Tot ceaiul de mătase de porumb te ajută.

Conţine vitamina K, indicată în hemoragii, tulburări de coagulare a sângelui şi în anemie.

De asemenea, vitamina E din mătasea de porumb are proprietatea de a scădea din intensitatea tulburărilor menopauzei.

Prepară o infuzie dintr-o linguriţă cu vârf de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită, lasă să stea câteva minute şi apoi bea ceaiul neîndulcit.

Consumă zilnic cel puţin două căni cu ceai, până când durerile dispar.

Leac pentru picioare umflate

Afecţiune legată de nutriţie, care se manifestă prin exces de acid uric în sânge, ce se depune pe articulaţii, guta poate fi îmblânzită cu acelaşi ceai de mătase de porumb.

Împotriva gutei, ascitei, afecţiunilor renale şi vezicale, dar şi a umflării picioarelor cauzate de boli cardiace se recomandă infuzia din mătase de porumb şi de cozi de cireşe.

Ambele plante au acţiune diuretică foarte mare.

Ceaiul se prepară dintr-un amestec în părţi egale din mătase şi cozi de cireşe, o linguriţă de plante la 200 ml apă fierbinte, apoi se lasă la infuzat.

Bea două-trei căni de ceai pe zi.

Citește și

Cmentariile sunt închise