27 mai 2022 - 10:12

MASURI SEVERE DE BIOSECURITATE LUATE DE AMERICANI IMPOTRIVA PESTEI PORCINE AFRICANE

„Nici o vizită la fermele porcine pentru echipe internaționale” – a decis Consiliul National al Producatorilor de Cereale din SUA (USGC), după discuții cu Consiliul Național al Crescatorilor de Porci si Consiliul National al Producătorilor de Carne de Porc.

Noile norme de biosecuritate au fost adoptate în SUA, ca o contra-măsură împotriva amenințării cu PPA. Nu va fi permisă nicio vizită în fermele porcine sau în abatoarele din SUA în 2019, iar echipe din țările afectate de PPA nu vor vizita niciun tip de exploatare americană a animalelor, a anunțat USGC. În schimb, vizitatorii trebuie să se întâlnească cu companiile de creștere a animalelor în locuri pregatite adecvat pentru a discuta practicile de producție și hrănire.

„Virusul pestei porcine africane nu este în SUA și, în calitate de ambasadori ai comerțului mondial, Consiliul ia măsuri de precauție pentru a limita expunerea. Consiliul are un protocol strict pentru toate echipele noastre internaționale, inclusiv măsuri sanitare și de carantină. Tratam situatia foarte serios și am colaborat îndeaproape cu prietenii noștri de la Consiliul Național al Producătorilor de Carne de Porc și de la Comitetul Național pentru carne de porc privind conștientizarea și protocoalele”, a declarat Tom Sleight, președinte și CEO al USGC. În luna aprilie, Consiliul Național al Producătorilor de Porcine (NPPC) a anunțat anularea expoziției World Pork Expo din 2019 datorită temerilor că virusul poate intra în țară în timpul evenimentului.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.