Măsură de sprijin de 500 milioane EURO! Cine sunt fermierii care pot aplica

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pregătește lansarea unei noi măsuri pentru sprijinirea IMM-urilor, fiind incluse și firmele din agricultură și industria alimentară. Astfel, prin Programul Operațional Infrastructură Mare se alocă un buget de 500 milioane euro pentru finanțarea investițiilor în măsuri de eficiență energetică pentru întreprinderi mari și IMM-uri.

Granturile ce vor fi acordate acestei categorii de beneficiari au valoarea minimă de 50.000 euro și valoarea maximă de 500.000 euro, cu excepția celor acordate în baza schemei de minimis, unde valoarea maximă este de 200.000 euro.

”Avem schema de eficiență energetică, să nu o uitați. Este cea care se va deschide probabil pe data de 20 septembrie și acolo sunteți eligibili deopotrivă pentru accesarea de fonduri în vederea implementării de investiții pentru eficiență energetică și producere de energie verde. Sunt 500 de milioane de euro și sperăm că dacă nevoile vor fi mai mari, să fim în măsură să suplimentăm aceste fonduri. Urmăriți ghidul și informațiile care apar. Eu cred că este o oportunitate pe care nu trebuie să o ratați, pentru a putea să vă gestionați cât mai bine costurile cu utilitățile”, a precizat ministrul Marcel Boloș în cadrul Conferinței Regionale Vest a Clubului Fermierilor Români.

De asemenea, potrivit șefului MIPE, guvernul are în pregătire și alte măsuri de sprijin specifice pentru industria agroalimentară, care vor fi anunțate în perioada următoare.

”De asemenea, avem în pregătire o schemă de alocări de fonduri pentru capitalizare IMM-uri din industria agroalimentară. Trebuie să ținem cont de aceste restricții pe care le avem pe politica de coeziune și ori de câte ori găsesc o oportunitate să vă sprijinim, o voi face de îndată, pentru că eu sunt convins că aceste tipuri de investiții în agricultură, în infrastructura specifică agriculturii și în zona agroalimentară sunt investiții de perspectivă și de mare actualitate pentru România”, a mai precizat Marcel Boloș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole