20 aprilie 2021 - 19:58

Masura de criza: Amanare de 9 luni la plata ratelor! Anuntul ministrului Finantelor

Plata ratelor bancare ar putea fi suspendată atât pentru persoanele fizice, cât și juridice, prin ordonanță de urgență. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Propunerea sa în discuțiile cu Banca Națională a Românii și băncile din sistem a fost o amânare de până la 9 luni.

„Soluția pe care o propune Ministerul Finanțelor, pe care am discutat-o și propus-o BNR și sistemului bancar, este una care ia în calcul mai multe elemente. În primul rând, m-am gândit la o perioadă de timp, nu știm exact cât o să dureze această perioadă, și atunci am zis că cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR pentru că era nevoie să se înțeleagă cum se va finanța sistemul bancar. Este propunerea mea și a fost agreată de BNR și sistemul bancar, vom vedea dacă așa rămâne ordonanța”, a transmis ministrul Finanțelor pe Facebook.

Florin Cîțu a mai spus că ordonanța este pregătită în așa fel încât să aibă acces toți românii care cer acest lucru. Etapele suspendării plății ratelor vor fi: o solicitare telefonică din partea celui care trebuie să plătească ratele, urmată de o confirmare prin email din partea băncilor.