Maria Grapini: Un proiect de promovare a mărcilor românești va demara în perioada Sărbătorilor de Iarnă, în parteneriat cu industria hotelieră

35

grapinisMinistrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, a declarat, joi, la un seminar de specialitate, că un proiect-pilot de promovare a produselor românești de calitate, implicit a mărcilor respective, va demara în perioada Sărbătorilor de Iarnă, în parteneriat cu industria hotelieră.

“Pentru anul viitor, am introdus un nou proiect, de susținere a mărcilor românești (…). România, în 22 de ani, a reușit să creeze, în toate domeniile  multe branduri de produs bune. Sunt, însă, prea puțin cunoscute. Este o ceață totală. Dacă ar fi să-i cerem cuiva să enumere zece branduri românești, cu greu cred că va reuși. Ajutorul instituțional pe care noi îl putem da este să scoatem la suprafață brandurile românești (…). Așa că am propus acest proiect (de promovare a brandurilor românești — n.r.) în cadrul programului ‘Cumpără un produs românesc de calitate!”, a spus ministrul Grapini.

Aceasta a subliniat că va fi intensificată promovarea produselor și brandurilor românești atât pe piața internă, cât și pe piețele externe.

Pentru promovarea produselor românești, ministrul a arătat că se bazează pe colaborarea cu industria hotelieră.

“Este vorba despre un parteneriat cu industria hotelieră (…) Am considerat că holurile hotelurilor ar putea să găzduiască o vitrină, pe care noi am numit-o ‘Vitrină Spre Autentic’ în care să fie doar ceea ce este autentic românesc — branduri de îmbrăcăminte, de încălțăminte, de marochinărie, dar și artizanat. Tot ce este autentic românesc’, a subliniat șeful de la Turism.

Grapini a mai arătat că debutul acestui proiect-pilot va avea loc în hotelurile din Mangalia, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, dar va fi dezvoltat la nivel național, în 2014.

În plus, anul viitor vor fi organizate și două târguri, susținute cu bani de la buget, numai cu produse românești.

Joi, ministrul melegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, a participat la conferința ‘Finanțarea programelor dedicate tinerilor în perioada 2014-2020’, organizată de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, în cadrul unui proiect coordonat de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise