Marea Britanie fierbe din cauza Brexitului

24

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ii sperie foarte mult atat pe cetatenii de rand, cat si pe marii industriasi.

uk-flag-1443709_1280

Cele mai mari firme din sectorul alimentar au cerut Guvernului de la Londra sa le asigure in continuare accesul pe piata libera a Uniunii Europene.

 

In Regatul Unit s-a nascut cea mai mare coalitie industriale. La ea au adevarat pana acum 75 de organizatii care au in spate un milion de angajati si o cifra anuala de afaceri de 92 de miliarde de lire sterline. Astfel s-a nascut Uniunea Nationala a Fermierilor din Marea Britanie, care a cerut autoritatilor londoneze sa negocieze in numele lor conditiile in care se va putea patrunde pe piata unica a Uniunii Europene si dupa Brexit.

Fermierii si industriasii britanici nu se tem doar de faptul ca produsele lor vor fi mai scumpe in Uniunea Europeana. O alta ingrijorare este legata de forta de munca. Insa toti cei care fac partea din Uniunea Nationala a Fermierilor sunt de parere ca guvernul britanic trebuie sa negocieze dur cu autoritatile de la Bruxelles, altfel agricultura din Regatul Unit va ajunge in faliment.

 

O alta problema va fi cea a subventiilor. Daca acestea nu vor fi mentinute la acelasi nivel si dupa Brexit, atunci se vor inregistra pierduri pe toate fronturilor si se va ajunge in situatia ca multe ferma sa se inchida sau sa fie preluate de catre companiile mari din acest sector.

Citește și

Cmentariile sunt închise