Marea Britanie. „Este nevoie de 80.000 muncitori la ferme, altfel culturile vor putrezi pe camp”

În Marea Britanie este mare nevoie de forță de muncă în agricultură. De aceea,  primii români care au ajuns în Regat au fost întâmpinați cu extrem de mult entuziasm. Mai mult, transportul din România fiind catalogat ca „extrem de important“ pentru salvarea agriculturii. 

Un avion transportând 150 români aduşi la cules de fructe şi de legume a aterizat în data de 16 aprilie, pe Aeroportul Stasted din Londra, în Marea Britanie. Este prima cursă aeriană de acest gen de la impunerea restricţiilor de pandemie, iar firma care a comandat zborul, gigantul G’s Fresh din East Anglia, a plătit 40.000 lire pentru efectuarea sa, scrie Daily Mail. 
 
„Este nevoie de 80.000 muncitori la ferme, altfel culturile vor putrezi pe câmp. Românii vor lucra la o fermă-gigant cu 7.000 hectare, sezonul culesului începând luni, 20 aprilie” după cum scrie presa britanică.
 
La apelul oficial de ajutorare al fermierilor, în lipsa est-europenilor care vin în fiecare sezon la muncă, britanicii s-au înscris în număr de 30.000 ca voluntari la cules de fructe şi legume, dar până la numărul necesar de 80.000 mai e cale lungă. „Românii ne vor da răgazul necesar să-i instruim şi pe voluntari ce au de făcut“, au declarat englezii. Echipaţi cu măşti de protecţie şi mănuşi, românii au fost întâmpinaţi de autorităţi şi de reprezentanţi ai companiei producătoare, care, după controlul vamal de rigoare, i-au îmbarcat în autocare spre destinaţie prezintă un tablou al situației, reprezentanții autorităților britanice.
 
Pentru cei care s-au îmbarcat către Marea Britanie s-au luat anumite măsuri: muncitorilor li s-a luat temperatura la urcarea în avion, vor fi controlaţi şi la fermă. Conform declarațiilor PR-ului companiei care s-a ocupat de situația de față,  în avion, muncitorii nu au stat unul lângă celălalt. 
 
„În căminele noastre, care vor avea coduri de culoare, vor sta separat, în grupuri. Avem stocuri de alimente, astfel încât să nu fie nevoiţi să iasă din fermă şi să vină în contact cu alte persoane din afara comunităţii noastre. Nu ne permitem să se îmbolnăvească, vor avea tot ce le trebuie aici“, a mai menționat PR-ul companiei.
 
Autor: Daria Diaconiuc  

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua suntem 2 cupluri ,unu cu rezidenta si unu sa ajutati dv cu viza ,pentru munca in agrigultura camp anglia cules, sparanghel ,brocooli ,fasole. Am mai lucrat .0040759433858

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole