27 octombrie 2021 - 13:50

Marcel Vela: Lucrarile agricole sunt permise! Aratati ca aveti un teren unde mergeti, dovediti!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut o serie de precizări cu privire la modul în care românii pot lucra terenul agricol pe care îl dețin. Acesta a declarat că nu există o limită de distanță pentru deplasările în scop agricol. Ministul a subliniat însă că cetățenii trebuie să facă o dovadă în acest sens, însă nu a precizat explicit ce documente trebuie prezentate.

”Am văzut o interpretare a faptului că unii sunt opriți atunci când merg la munci agricole să își lucreze terenuri, grădini, câmpuri agricole. În Ordonanță este prevăzută posibilitatea de a merge să îți lucrezi pământul. Intenționat nu am pus distanța pentru că poate locui cineva într-un oraș și poate să aibă terenul la 50 km, la 30 km, nu puteam impune distanța riguroasă de 2 km, de 20 km, de 30 km, de 100 km, pentru că sunt proprietari în București care poate au terenul la 200 km distanță. Așadar, activitatea în agricultură, munca în grădină, în loturile de teren, în tot ce ține de o plantație pomicolă sau de o exploatație agricolă, toate acestea sunt permise”, a declarat ministrul Marcel Vela în cadrul unei declarații de presă făcută la Nădlac, în județul Arad.

Întrebat cum poate să facă un cetățean dovada că merge să lucreze un teren agricol, ministrul Vela a răspuns: ”Arătați că aveți un teren unde mergeți. Dovediți, dovediți!”.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina de Facebook o serie de răspunsuri la mai multe situații punctuale. Printre acestea se regăsesc și lămuriri pentru cei care au case în mediul rural.

❗️Având în vedere că la nivelul Grupului de Comunicare Strategică au fost primite alte întrebări referitoare la situații…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 12 aprilie 2020

  1. d m vela am teren la costinesti stau in mangalia si vreau sa imi lucrez terenul pot astept raspuns m frumos

Comments are closed.