Marcel Cucu: Începutul sezonului porumbului la noi în țară este unul dezastruos

21

Corn Field in Summer Drought

În opinia lui Marcel Cucu, membru marcant al LAPAR, la un preț de achiziție al porumbului de 112 euro pe tonă pe piața internă, sezonul se anunță unul dezastruos pentru producători, se arată pe recolta.eu.El crede că doar ploile căzute la nivel local și irigațiile mai fac acum diferența la cantitatea care ar urma să mai fie recoltată.

„S-a ajuns până într-acolo, încât la porumb, deși pe Bursele de renume european, prețul (…) se situează undeva în jur la 200 de euro pe tonă, la noi a ajuns la 112 euro/tona, adică la jumătate. Începutul sezonului porumbului la noi în țară este unul dezastruos (…), mai ales că, eu, cel puțin, pe drumul de întoarcere dinspre Vatra Dornei, am observat în zona Moldovei probleme foarte mari cu acest tip de cultură”, a afirmat Marcel Cucu.
Acesta crede că recolta a fost afectată de secetă și în mai multe zone ale țării vor fi probleme.
„În 2013, de o producție bună de porumb vor avea parte doar acei fermieri care fie au irigat, fie au avut noroc de niște condiții climatice locale benefice. Să știți însă că, din informațiile pe care le dețin, și în zona Ardealului, și în zona Moldovei, și în zona Dobrogei (iar lista poate continua) sunt probleme la acest capitol”, a mai precizat Cucu (Integral pe recolta.eu)
Citește și

Cmentariile sunt închise