Marcel Andrei: Ciobanii sunt deja amendati daca au mai mult de doi caini

46

oiLiderul sindical al crescătorilor de ovine, Marcel Andrei, a afirmat că azi oierii au protestat față de măsurile care au fost luate pentru o așa-zisă reglementare a sectorului.

El a spus că zilele trecute a fost amendat un cioban fiindcă au fost găsiți mai mulți câini în jurul stânei, deși legea prevede ca fiecare oier să aibă cel mult doi câini. “E o lege aberanta si aceasta. Cum sa tinem doar doi caini, cand lupii vin, de obicei, in haita?”, a spus oierul.

De asemenea, ciobanul a mai primit o amendă pentru că  nu respecta Legea Zilierilor si ca nu avea documente pentru unul dintre oamenii care presta servicii fara “studii in domeniu”, ceea ce e absurd, dupa cum a declarat Andrei.

Nici cu medicii veterinari, situatia nu e mai buna. Ciobanii nu pot sa isi aleaga medicii veterinari cu care lucreaza, asa ca trebuie sa accepte ce li se ofera, pentru ca serviciile lor sa fie suportate de stat. “Noi oamenii putem alege ce medic ni se potriveste, la animale nu e de ales”, a spus sindicalistul

Citește și
1 Comentariu
  1. Danny Thomas spune

    Un sistem absolut cretin, care, daca foloseste scuza “ne-a fost impus de UE”, ar trebuii argumentat PUTERNIC l acomisia Europeana, ca in Occident NU MAI AU PRADATORI de mult, asa ca, unde in UK nu ai avea nevoie de NICI UN CAINE, in Romania, unde avem cel mai mare numar de pradatori din Europa, necesitatea este total diferita. In al doilea rind, daca autoritatile continua sa fie timpite, sa fie oierii destepti si sa foloseasca legea. Zice 2 caini PER OIER, bun, sa declare si bunica si nepotii si copiii si cumnatii, TOT NEAMUL de la 12 ani la 90 de ani, OIERI. Si ca atare, daca ai un neam de 10 membrii, ai dreptul la 20 de caini, cum zice leagea, 2 caini/oier!!! Fiti destepti oameni buni!

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult