Maramureș: Târg de produse tradiționale și ecologice din gospodăriile micilor fermieri

17

DSC00455Produse tradiționale de panificație, din lapte și carne, legume și fructe, au atras numeroși cumpărători vineri dimineață, încă de la deschiderea Târgului organizat de Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din județul Maramureș, în municipiul Baia Mare. În premieră, unele dintre cele mai căutate produse au fost pâinea coaptă pe vatră și produsele din lapte de capră.

„Încercăm să oferim cumpărătorilor produse de bună calitate, ce provin din gospodăriile noastre, care respectă rețetele tradiționale și se bucură de o largă apreciere. Producătorii agricoli autorizați dețin mici ferme, sere, solarii, alții sunt crescători de animale și au dobândit deja o stimă din partea celor care doresc să consume bunuri pregătite acasă. Toate bunurile alimentare comercializate sunt proaspete, inclusiv legumele de sezon, produsele lactate și cele din carne”, a declarat Ioan Tătăran, președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Maramureș.

Acesta a mai spus că micii producători agricoli din satele și comunele județului Maramureș sunt căutați pentru calitatea produselor, unii dintre clienți preferând să meargă acasă la aceștia pentru a cumpăra cantități mai mari și pentru a putea negocia prețul.

„Avem cazuri, e adevărat mai rare, când există de solicitări de produse, îndeosebi carne, legume și pâine în cantități mai mari decât cele comercializate în mod curent. Organizatorii unor evenimente preferă să aibă bunuri alimentare de calitate mai bună decât cele găsite în marile lanțuri de magazine. Câteva moteluri, hoteluri și firme din Baia Mare preferă asemenea produse care să le ofere grupurilor de turiști români și străini aflați în trecere prin județul Maramureș”, a spus Ioan Tătăran.

Primăria municipiului Baia Mare le-a pus la dispoziție un spațiu în aer liber situat în zona centrală a orașului unde să-și poată vinde produsele, însă membrii asociației se gândesc să deschidă un magazin propriu, conform lui Tătăran.

Târgul de bunătăți de la Baia Mare se desfășoară timp de două zile, vineri și sâmbătă. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise