28 septembrie 2021 - 02:01

Maramureş: Peste 1 000 kg de legume fructe confiscate de polițiști

politieÎn aceste zile, 34 de societăți comerciale, persoane fizice și mijloace de transport au fost verificate de polițiștii de investigare a criminalității economice în cadrul unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Au fost constatate 4 infracțiuni, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4 000 de lei și au fost confiscate 1 100 kg de legume și fructe.

La finalul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și a actelor de comerț ilicit cu fructe și legume.

Au fost verificate 8 societăți comerciale, 11 persoane fizice și 15 mijloace de transport și pentru nerespectarea prevederilor legale privind desfășurarea activităților de comerț au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor este de 4 000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 1 100 kg de fructe și legume și a fost ridicată în numerar suma de 348 de lei.

Totodată, polițiștii au constatat patru infracțiuni de contrabandă și au întocmit dosare penale pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor bănuite.