Mâncarea de tip fast-food afectează și sănătatea mentală

55

Este cunoscut faptul că mâncarea de tip fast-food este nesănătoasă pentru trup. Se pare însă că afectează și sănătatea mentală.
Potrivit unui studiu realizat de specialiștii spanioli, la care au participat aproape 9.000 de persoane, cei care se îndoapă cu hamburger, hot-dog şi pizza au şanse mai mari să fie depresiv.


Cercetătorii susțin că s-a demonstrat faptul că persoanele cărora le plac mâncărurile grase sunt de două ori mai predispuse să aibă moralul scăzut decât cei care nu înghit prea des o asemenea hrană. Mai mult, adepţii mâncării nesănătoase sunt mai susceptibili să fie celibatari şi mai puţin activi.
“Cu cât consumi mai mutle produse fast-food, cu atât creşte riscul de îmbolnăvire de depresie”, a declarat medicul Almudena Sanchez-Villegas, autoarea acestui studiu. Sursa: libertatea.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult