Mănăstireanu: Suspiciunea referitoare la carnea de curcan nu a fost fondată

15

manastireanuansvsa

Suspiciunea referitoare la posibile reziduuri de antibiotic în pieptul de curcan provenit din România nu a fost fondată, a anunţat, joi, Vladimir Mănăstireanu, preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

‘În urma anchetei s-a dovedit că procesatorul a respectat reglementările Comisiei Europene şi legislaţia românească sanitară veterinară privind creşterea curcanilor’, a declarat Mănăstireanu.

Referitor la SC Nicolin SA din judetul Prahova, Mănăstireanu a spus că firma a fost închisă şi sancţionată cu amendă de 30.000 lei. ‘În plus, societatea a intrat in atenţia organelor antifrauda astfel încât cei care induc în eroare consumatorul să plătească si să răspundă în fața legii’.

Referitor la conservele din carne de vită: Alerta a fost închisă, procentul de ADN de substituire cu carne de cal este de 1%. Conform cerinţelor, se anchetează cazurile în care procentul este peste 1%. A fost vorba de o contaminare accidentală pe fluxul de aprovizionare cu carne al acestei unităţi procesatoare si nu putem vorbi despre fraudă”, a explicat Mănăstireanu.

Sursa: http://www.amosnews.ro/manastireanu-suspiciunea-referitoare-la-carnea-de-curcan-nu-fost-fondata-2013-03-21

Citește și

Cmentariile sunt închise