Mănăstireanu: România începe să exporte carne de ovine către Iordania

39

manastireanuvvPotrivit statisticilor, România este al doilea mare exportator de carne către Iordania, după Australia, regatul iordanian importând în fiecare an din România între 300.000 şi 400.000 de tone de carne de ovine şi bovine. Mai mult, în aceste zile se fac demersuri, pentru a semna noi contracte cu reprezentanţii acestei ţări, după cum afirmă Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare din România.

„Avem speranța să primim zilele astea protocoalul de colaborare cu Iordania. Sperăm să stabilim anumite criterii prin care să reluăm comerțul cu ovine vii în această țară, noi fiind al doilea mare exportator către Iordania. Țara are o piață interesantă pentru noi și avem o nișă foarte interesantă pe comerțul de ovine”, a afirmat Mănăstireanu.

El a declarat că România ar putea export carne și în Afganistan, Japonia și Canada sau Statele Unite ale Americii, dacă vor fi parcurse câteva etape de verificare.

În același timp, relațiile cu China sunt blocate din cauza izbucnirii bolii Limbii Albastre, dar există încă potential pentru exportul de produse lactate și carne de porc către această țară, a nunțat șeful ANSVSA.

Citește și

Cmentariile sunt închise