Mănăstireanu, prezent la întâlnirea şefilor serviciilor veterinare din UE

9

Manastireanu

Preşedintele interimar al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentare, Vladimir Mănăstireanu, participă la întâlnirea şefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care are loc la Dublin, Irlanda, în perioada 16 – 18 aprilie.

Aceasta este cea de a doua participarea a președintelui interimar al ANSVSA la această reuniune, de la desemnarea sa ca şef al serviciilor veterinare din România (Chief Veterinary Officer – CVO).

În această calitate, Mănăstireanu va continua, şi la această reuniune, demersul iniţiat la prima sa participare, acela de a prezenta operativitatea serviciilor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi modul corect, în deplină conformitate cu legislaţia, în care-şi desfăşoară activitatea operatorii din industria alimentară din ţara noastră.

De asemenea, reprezentantul României va participa la discuţiile şi analizele tehnice despre rezultatele planului coordonat de control de Comisia Europeană, privind stabilirea prevalenţei practicilor frauduloase în etichetarea anumitor alimente, în particular a produselor din carne de vită.

Printre subiectele aflate pe agenda reuniunii şi care urmează a fi dezbătute se află şi concluziile recentelor misiuni de evaluare ale FVO (Food Veterinary Office – Oficiului Veterinar şi pentru Alimente din cadrul DG SANCO, Comisia Europeană), proiectul planului programului de audit pentru anul 2014, propunerile pentru Pachetul Legislativ privind Sănătatea Animală, etc.

Citește și

Cmentariile sunt închise