Mănânci şi MORI. Lista ALIMENTELOR care pot UCIDE

În fiecare an, conform statisticilor realizate la nivel mondial, 14 milioane de persoane mor pentru că…nu ştiu ce mănâncă!

Unele alimente par sănătoase, dar specialiştii spun că pot conţine substanţe care, în cantităţi mari, pot provoca multe neplăceri, iar unele chiar pot ucide. De asemenea, se spune că majoritatea “delicateselor ucigaşe” provin de Asia.

Seminţele şi sâmburii unora dintre cele mai îndrăgite legume şi fructe conţin o toxină numita amygdaline, care în cantităţi mari poate fi foarte toxică, potrivit Health.com. Merele, perele, mago, piersicile şi caisele, toate se încadrează în această categorie. Deşi ingerarea ocazională sau accidentală nu e periculoasă, specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi.

Extrem de toxice

Atunci când cartofii sunt expuşi la prea multă lumină, ei se înverzesc şi produc o toxină numită solanină. De aceea suntem sfătuiţi ca, dacă observăm o zonă verde chiar sub coajă, zona aceea trebuie bine curăţată, altfel cartofii devenind periculoşi. De asemenea fasolea roşie negatită este contraindicată, deoarece conţine o toxină naturală numită lectins.

Frunzele de rubarbă: rubarba este vândută în supermarketuri special fără fruze, care sunt extrem de toxice. Majoritatea persoanelor ştiu că multe varietăţi de ciuperci sunt toxice. Ele nu includ ciupercile sălbatice vândute în magazine. Ţinând cont că este foarte greu să distingi care varietate de ciuperci este sau nu este toxică, suntem sfătuiţi să cumpărăm numai din locuri autorizate.

Versiunea culinară a ruletei ruseşti

Specialiştii au alcătuit şi un top al celor mai ucigătoare delicatese servite în restaurantele din lumea întreagă, iar majoritatea provin de Asia. Cea mai periculoasă mâncare conform specialiştilor este Fugu, cunoscut în Occident drept peştele balon. Dacă nu este corect pregătit peştele balon este foarte otrăvitor, decesul survenind aproape imediat. Servit cu precădere în Japonia, Fugu este considerat drept versiunea culinară a ruletei ruseşti. Numai bucătarii acreditaţi au dreptul de a prepara şi servi Fugu

. O altă delicatesă mortală este caracatiţa. Coreenii preferă să consume această creatură marină vie sub formă de aperitiv. Cu cele 8 tentacule şi zeci de ventuze caracatiţa este o delicatesă greu de înghiţit. Conform credinţei populare cei care mănâncă delicatesa vor fi mai puternici şi mult mai energici. Efectele benefice ale caracatiţei nu a fost stabilite, dar, un lucru este sigur rata decesului în urma consumului de caracatiţă este crescută.

O altă delicatesă ucigaşă este tapioca. Deşi este aliment de bază în multe ţări din America de Sud, unde este folosită sub formă de făină, rădăcina de tapioca poate fi mortală. Frunzele şi rădăcinile conţin o toxină letală, chiar şi în doze mici. Şi încă două delicatese mortale: fructul de ackee şi meduza Echizen.

În Japonia meduza uriaşă este considerată o delicatesă, dar aceasta poateucide dacă nu este gătită corespunzător. Specialiştii mai notează că lista este mult mai cuprinzătoare, în lume existând multe alte alimente ale căror calităţi “criminale” sunt încă în stadiul de cercetare.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/mananci-si-mori-lista-alimentelor-care-pot-ucide-1017279.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult