Mănânci fructe importate din Turcia, eşti în pericol!

13

120 de tone de grapefruit care venea din Turcia au fost distruse după ce ANSVSA a descoperit că avea o cantitate prea mare şi periculoasă de reziduuri de pesticide. Astfel, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că toate importurile de fructe din Turcia vor fi supuse controlului amănunţit pentru a nu pune în pericol populaţia.
“E vorba de o cantitate importantă – 120 de tone de grapefruit. A fost un control al ANSVSA şi al ministerului Agriculturii, iar cantitatea a fost distrusă. 

E vorba de un pesticid, imazalil, mai exact de un fungicid identificat într-o doză peste cea admisă de către regulamentele europene. E un fungicid folosit pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor la aceste plante care, folosit în cantităţi maxime, poate aduce efecte negative şi animalelor, dar în special consumului uman”, a spus Constantin. De aceea, cel puţin o perioadă de acum înainte autorităţile vor monitoriza importurile din Turcia
Prezenţa reziduurilor peste limita maximă admisă în aceste fructe provenite din Turcia, ridică, potrivit Ministerului Agriculturii, serioase semne de întrebare asupra controalelor oficiale efectuate de către autorităţile competente turce, atât la nivelul producătorilor, cât şi la controlul oficial în vederea exportului în alte state.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/mananci-fructe-importate-din-turcia-esti-in-pericol-423523.html

Citește și

Cmentariile sunt închise