Mănânci carne în fiecare zi? Oana Cuzino îți spune ce boli riști să faci!

Oana Cuzino lansează campania “Meatless Friday” și te provoacă să renunți la carne pentru o zi. Scopul campaniei este ca fiecare persoană să consume cu 15% mai puţină carne şi, astfel, să îşi îmbunătăţească sănătatea. “În primul rând, consumul susţinut de carne duce la acumularea homocisteinei, dar şi a altor compuşi de degradare şi metabolizare a acesteia, precum creatinina, acidul uric.  Acestea încarcă rinichii, se pot depozita în articulaţii… Ori, o pauză de o zi, două pe săptămână, îi dă răgaz organismului să contracareze acumularea acestora. Un nivel crescut de homocisteină duce la o incidenţă crescută de atac vascular, infarct, accident cerebral, dar şi o serie de boli neurodegenerative, cum ar fi demenţele vasculare sau tip Alzheimer. 

Poate de aceea auzim tot mai des că aceste probleme apar la tineri, mai ales în conjuncturi favorizante: fumat, colesterol crescut”, a spus Oana Cuzino pentru Pro TV Magazin, precizând că la ea în familie întotdeauna fructele și legumele au fost mai iubite decât carnea. 

“Datorită bunicii… aşa am descoperit bamele, mâncarea de gutui, de prune, cremele de naut şi linte, plăcintele de casă cu spanac, urzicile. Ulterior, tofu… Oricum, la noi în casă s-au iubit întotdeauna legumele şi fructele, aşa că nu numai vinerea evit carnea, sunt şi alte zile ale săptămânii în care ‘uit’ de carne şi simt nevoia de a consuma mai multe legume şi mai ales fructe, preferatele mele”, a completat prezentatoarea emisiuunii: “Ce se întâmplă, doctore?”.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/mananci-care-fiecare-zi-oana-cuzino-spune-boli-risti-faci-432975.html
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult