Mall Taranesc – platforma destinata micilor producatori si economiei locale

Prima platformă online destinată micilor producători locali și conceptului de economie locală anunţă lansarea aplicației de mobil MallȚărănesc! Prin intermediul acesteia se va crea un mediu social adresat micilor producători locali şi familiilor de la oraș, în contextul pandemiei actuale. În acest timp, s-a creat o comunitate de peste 1.300 de mici producători, la această oră fiind cea mai mare comunitate online de acest fel din România.

Platforma creează o punte între producător și cumpărător
MallȚărănesc vine în sprijinul acestor producători, dar și al micilor companii de produse românești, încercând să rezolve una dintre cele mai mari probleme pe care aceştia le au, și anume vânzarea. Ultima perioadă ne-a demonstrat faptul că supraviețuirea comunităților ține foarte mult de ajutorul pe care oamenii îl dau celor din jur, iar în acest sens și platforma noastră înțelege să se implice. MallȚărănesc vine în întâmpinarea acestei noi paradigme, creînd în aceste momente o punte socială între producător și cumpărător. Această comunitate îi ajută atât pentru cei care sunt la început de drum, cât şi pe cei deja dezvoltaţi. Iar în acest context, trebuie să amintim și conceptul de economie locală, pe care platforma noastră îl promovează, sustenabilitatea comunităților fiind o consecință importantă.

Harta Gospodarilor, accesibila online
Platforma își propune să dezvolte un ecosistem în care micul gospodar sau micul antreprenor din mediul rural să poată găsi soluții pentru a ajunge pe mesele clienților. După lansarea Harta gospodarilor, componentă care dă o dimensiune geografică reală clară, site-ul MallȚărănesc vine să completeze profilul gospodăriei și să genereze un mecanism de interacțiune între cei ce doresc să vândă și cei ce doresc să cumpere.

Producătorii pot introduce certificatele de garanție. Accent pe calitate
Spre deosebire de varianta anterioară, noua platformă MallȚărănesc pune accent și pe efortul pe care gospodarii l-au depus pentru crearea de garanții clienților. În acest sens, platforma permite introducerea de către producători a certificatelor de producător, autorizații sanitar-veterinare, certificate eco / bio și alte certificate. În cazul meșterilor populari, încărcarea certificatelor care atestă acest statut este posibil de asemenea.

Cea mai importantă consecință a acestor acte este reprezentată de faptul că platforma listează producătorii în funcție de aceste acte, punând accentul pe calitatea pe care aceștia o pot garanta.

Metodele de plată
Nu în ultimul rând mecanismele de plată au fost actualizate! Clienții vor putea plăti pentru produsele confirmate direct cu cardul. Producătorii selectați, platforma le va pune la dispoziție și posibilitatea de a chema direct din platformă curierul pentru livrarea produselor. În acest sens MallȚărănesc va semna un contract de parteneriat cu una dintre cele mai importante rețele de curierat din țară.

Ne-am propus să găsim producătorii locali și să-i prezentăm României întregi, făcând astfel mai ușoară legătura dintre cumpărător și producător, unind comunitățile urbane de cele rurale și încurajând consumul de produse românești. Acum scoatem micii producători tradiționali din mediul online și îi aducem mai aproape de toți cei care își doresc să consume local, sezonier și sănătos.

Proiectul a fost demarat în 2017 de către Asociaţia Creştem România Împreună în colaborare cu W3 Development, lucrând în timp la introducerea ne noi facilități pentru producători și consumatori.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole