Magiunul, roșiile românești și carnea de porc afumată i-au cucerit pe chinezii de la Palatul Parlamentului

7

gemuriffggÎn paralel cu lucrările Forumului Economic China-Europa de Centrală și de Est, care a reunit la Palatul Parlamentului peste 1.000 de oficiali și oameni de afaceri din aproape 20 de țări, holurile instituției au fost animate toată ziua de marți de mini-târgul de produse tradiționale românești, care au făcut deliciul oaspeților străini.

Chinezii au fost încântați, mai ales nefiind  obișnuiți cu stilul balcanic. Ei au început să se plimbe bucuroși printre căsuțele cu fructe, legume, cozonac, pateuri, vinuri și mezeluri afumate de casă.

‘Au devorat toate roșiile și castraveții, le-au plăcut enorm’, spune un bătrân care are grijă de standul de legume. ‘Au mâncat tot ce era tăiat în bucățele și au cerut legume întregi’, continuă el, arătând un chinez care mânca o roșie ca pe un măr, lângă un coleg care devora un castravete pe post de banană.

O altă mulțime considerabilă se strânsese în fața standului cu carne de porc afumată: tobă, cârnați, caltaboși de casă cârnăciori subțiri și picanți, totul asezonat cu ceapă roșie și brânză de burduf. Mirosul te scotea din minți. ‘Vă place?’, îl întreb pe un chinez cu gura plină, care dă din cap și râde din ochi: ‘Veeery much!’. (Integral pe AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise