3 decembrie 2021 - 02:19

Magiunul de prune Topoloveni, în misiune economică în Suedia

topolovÎncepem luna mai cu evenimente importante pentru prestigiul și notorietatea Sonimpex Topoloveni, producător al Magiunului de prune Topoloveni și dulcețurilor Topoloveana.

Luni 4 mai a început la Stockholm, misiunea economică organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Delegația a fost întâmpinată pe aeroport de Excelența Sa doamna Răduța Matache, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Suediei. Excelența Sa s-a bucurat să revadă singurul producător din industria alimentară românească reprezentant al țării noastre la premiile institutului internațional Monde Selection, cu 3 dulcețuri Topoloveana fără zahăr adăugat, procesate după o rețetă proprie, care au primit 3 medalii, de argint și bronz.

Prima etapă a acestei vizitei oficiale s-a desfășurat la Uppsala, la Universitatea de Științe Agronomice, unde a avut loc un interesant schimb de experiență cu studenții și cadrele universitare suedeze. Tinerii, pasionați de agricultura tradițională, au apreciat prezența Sonimpex Topoloveni, singurul producător din România recunoscut de UE prin acordarea certificatului de Indicație Geografică Protejată (IGP). Magiunul de prune Topoloveni a fost prezentat ca exemplu de promovare a unui produs tradițional în spațiul intră și extra comunitar. Avantajele IGP—certificarea europeană a calității sunt exprimate și în fonduri cu granturi favorabile producătorilor. În acest sens, Sonimpex Topoloveni a accesat două programe de promovare pe piețele terțe: ‘I love Euroopean Fine Foods’—care se desfășoară pe piețele din America de Nord și Orientul Mijlociu, și ‘Eureka: Descoperiți comorile Europei’—care vizează promovarea produsului pe piețele din Norvegia, Elveția și Rusia.

În continuarea programului oficial, am fost încântate de prezența unor lanțuri de magazine interesate în achiziționarea de alimente funcționale. Apreciem faptul că în Suedia se acordă o importanță deosebită alimentelor naturale-în sensul corect al termenului, produselor ecologice și nutriției științifice.

Prezența Alteței Sale Regale Radu Duda, Principe al României a accentuat importanța produselor tradiționale pentru Casele Regale ale Europei. Noi, Sonimpex Topoloveni suntem singurele care întrunim triada ideală a promovării și percepției calității unui produs: Furnizor al Casei Regale a României, certificare IGP, premiant al institutului Monde Selection. La acestea se adaugă alte certificari și recunoașteri ale gustului și calității produselor noastre: premierea cu stele de aur la International Taste and Quality Institute din Bruxelles, cod operator NATO, certificat Kosher, certificat Halal. În domeniul calității nutriționale deosebite, am efectuat un studiu clinic la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C.Paulescu, ale cărui concluzii arată că ‘Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat.