MAE: Focare de gripă aviară, depistate în provincia British Columbia din Canada

23

gainagsMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Canadei – provincia British Columbia cu privire la depistarea unor focare de gripă aviară.

Potrivit unui comunicat remis au fost descoperite două focare în Abbortsford — la o fermă de curcani și în Chilliwack — la o crescătorie de pui, ambele fiind în apropiere una de alta în două zone apropiate (8 km distanță) pe valea Fraser, la sud-est de Vancouver.

În prezent, epidemia de gripă aviară provocată de virusul H5N2 s-a extins la un număr de zece ferme avicole situate pe valea Fraser — localitățile Abbortsford, Chilliwack și Langley, afectând un număr de peste 233.000 păsări (curcani și găini) care au fost sau urmează să fie eutanasiate.

Autoritățile sanitar-veterinare au luat următoarele măsuri: instituirea unei zone de interdicție pe o rază de 3 km în jurul fermelor, instituirea unei zone de carantină pe o rază de 10 km în jurul fermelor, instituirea unei zone de supraveghere pe jumătate din provincia British Columbia (toată zona sudică a provinciei).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români ca, înainte de a călători în Canada, în special în provincia British Columbia, să consulte atât site-ul www.mae.ro, cât și site-urile de specialitate pentru informații actualizate. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise