MADR schimbă regulile și îi lasă pe micii fermieri fără subvenție

Micii fermieri care fac legumicultură în spații protejate se plâng de deciziile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), care îi lasă pe mulți dintre ei fără o subvenție foarte importantă pe care o primeau până acum.

Potrivit președintelui OIPA Legume-fructe, Gheorghe Vlad, printr-o simplă modificare a dimensiunii minime pentru parcela de spațiu protejat, MADR a exclus de la plată 6.500 de legumicultori care primeau sprijinul cuplat vegetal.

”La APIA s-a introdus, pe legumicultură, fără să fim consultați ca organizație, trebuie să ai parcelă de minim 3.000 de metri pătrați de spații protejate ca să fii beneficiar. Am foarte mulți producători care s-au dus să-și facă deconturile săptămâna trecută și i-a scos de la plată, deci s-au pierdut undeva la 6.500 de producători care erau înscriși la APIA și beneficiau de sprijinul cuplat. Când am întrebat la Ministerul Agriculturii, mi s-a spus că am fost prezenți; le-am spus să-mi arate ședința și semnătura. Nu e nimic. 

Toate derogările, materialele, PNS, ce vreți dumneavoastră, pleacă către Bruxelles fără să fim consultați. Facem doar prezența, se semnează prezența, iar directorii de departamente și direcții din cadrul ministerului i le pun sub nas domnului ministru, le semnează și pleacă așa”, a precizat Gheorghe Vlad pentru AGRO TV.

Legumicultorii sunt nemulțumiți și de programul tomata, despre care spun că a făcut mai mult rău decât bine. Mai multe detalii în acest sens puteți afla urmărind emisiunea ”Agricultura la Raport”:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole