MADR obliga producatorii sa intre in registrul alimentar, dar a uitat de importatori

Producatorii de alimente vor fi obligati sa se inscrie din decembrie intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, scrie MEDIAFAX.
pub Descoperiti noul CR-V. Viata va rezerva mai multe surprize la volanul noului Honda CR-V!

Registrul va fi infiintat pentru a monitoriza activitatea producatorilor alimentari, pentru a putea avea acces la statistici si pentru a cunoaste ce alimente se produc si in ce cantitati. Inscrierea in registru este gratuita.

Proiectul a fost lansat in urma cu trei ani, dar intre timp a suferit mai multe modificari. Cea mai importanta este eliminarea obligativitatii producatorului de a inscrie in registru si reteta produselor.

Intrebati daca importatorii de alimente vor fi obligati sa se inscrie in registru, reprezentantii MADR spun ca au uitat sa-i mentioneze in proiectul de act normativ.

“Daca puneati aceasta intrebare in urma cu cateva saptamani, acum ar fi aparut si ei in proiectul de act normativ. Am omis. Am uitat sa ne referim si la ei in proiect. La o prima modificare a proiectului o sa-i introducem si pe ei”, a declarat Iuliu Malos, director in cadrul Directiei Generale de Industrie Alimentara.

Fructele, legumele si carnea din import se vand in magazine si piete cu preturi de doua, trei si chiar zece ori mai mari decat cele cu care intra in tara, iar in unele cazuri cumparatorul plateste pentru un produs alimentar si de 15-20 de ori mai mult fata de valoarea de import.

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/235891/madr-obliga-producatori-registrul-alimentar-importatori.html?utm_source=newsletter-daily-20121120&utm_medium=email&utm_content=daily-20121120&utm_campaign=Newsletter-Daily

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult