MADR, informații de ULTIMĂ ORĂ despre pagubele provocate de seceta 2022

Seceta 2022 a produs pagube însemnate fermierilor români și, din păcate, evaluarea încă nu s-a încheiat.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), din datele transmise din teritoriu, suprafața totală afectată de secetă se ridica luni, 14 noiembrie, la 1.089.272 de hectare, în 37 de județe și zona municipiului București.

Principalele culturi de toamnă afectate de secetă sunt: grâu, triticale – 189.339 de hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – 30.698 de hectare, rapiță – 26.805 hectare.

Cele mai afectate culturi de primăvară sunt la: porumb – 482.287 de hectare, floarea-soarelui – 242.223 de hectare, soia – 39.473 de hectare, plante furajere 46.164 de hectare.

Județele care au raportat culturi afectate de secetă sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, și Vrancea, la care se adaugă şi municipiul Bucureşti.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole