MADR, încă 531 de milioane de euro pentru plățile către fermieri!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a încasat, în primele zile ale lunii februarie, în contul deschis la Banca Națională a României, suma de 531 milioane de euro.

Suma reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor realizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în luna decembrie a anului 2022 pentru acordarea plăților directe fermierilor finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), se arată într-un comunicat al MADR remis miercuri redacției AgroTV.

„Aducem în țară fiecare euro pus la dispoziția agriculturii și dezvoltării rurale de către Comisia Europeană. Suntem în graficul asumat privind accesarea fondurilor europene și vom continua pe acest drum al acordării la timp a subvențiilor necesare, utile și cuvenite, având tot timpul în preocuparea noastră sprijinirea fermierilor noștri”, a declarat ministrul Petre Daea.  

Potrivit reprezentanților ministerului, suma totală a fondurilor europene intrată în conturile MADR de la începutul anului 2023 este de 1,564 miliarde de euro, fiind inclusă aici și rambursarea Comisiei Europene din data de 5 ianuarie a.c.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Subvenții nu am primit nici un leu,dar calamități culturile de primavara nu mai zice nimic se mai da ceva sau ne-a mintit ca acum 2 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole