MADR A PUS IN DEZBATERE AJUTORUL DE MINIMIS PENTRU CRESCATORII DE PORCI DIN RASELE BAZNA SI MANGALITA

Proiectul de HOTĂRÂRE privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc” se află în dezbatere publică. Iata continutul proiectului de Hotarare:

 

GUVERNUL ROMÂNIEI

HOTĂRÂRE

pentru modificarea art.19 alin.(5) din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, precum și pentru modificarea art.11 alin.(2) din Hotărârea Guvernului nr. 9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc”

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. I. Alineatul (5) al articolului 19 din Hotărârea Guvernului nr.1179/2014 privind instituirea unei  scheme de ajutor  de stat în  sectorul  creşterii  animalelor,  publicată  în  Monitorul  Oficial  al României, Partea I, nr. 967 din 30 decembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

(5) Suma alocată pentru plata ajutoarelor de stat pentru anul 2018 este de maximum 59.900.000 lei,

din care 27.000.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 32.900.000 lei pentru speciile ovine şi  caprine,  şi  se asigură de la bugetul  de stat,  în  limita prevederilor bugetare  aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2018.”

Art. II. Alineatul (2) al articolului 11 din Hotărârea Guvernului nr. 9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc”, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.39 din 16 ianuarie 2018, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

(2)Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2018, este de 700.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, de la bugetul de stat.”

PRIM-MINISTRU

Vasilica – Viorica DĂNCILĂ

Detalii privind NOTA DE FUNDAMENTARE, pot fi gasite pe site-ul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole