28 septembrie 2021 - 00:36

Mădălina Neacșu face Sinteza Agrostrategică

Agro TV, în parteneriat cu Agrointelligence SISA, lansează prima emisiune tv din România dedicată securității alimentare.

wp_20160916_11_37_51_pro

 

În contextul în care agricultura a devenit un domeniu din ce în ce mai complex, iar decizia în sectorul agroalimentar depinde mai mult ca oricând de informația și cunoașterea agrostrategică, Agro TV lansează din 9 octobrie 2016, ora 19:00, o nouă emisiune, cu titlul SINTEZA AGROSTRATEGICĂ.

Programul reprezintă o coproducție în parteneriat cu Agrointelligence – Sistemul de Informații al Securitătii Alimentare (SISA), emisiune ce va fi realizată și moderată de către Mădălina Neacșu, președintele fondator al grupului de analiză Agrointelligence SISA. Scopul programului este de a disemina cultura de securitate alimentară în contextul crizelor adiacente sectorului agricol și de a facilitarea dialogul dintre fermieri și factorii decizionali, prin invitaţi reprezentativi din mediul public şi privat.

Tematicile dezbaterilor sunt interconectate și intersectoriale, deoarece informațiile din sectorul agroalimentar acoperă acum o arie extinsă în noua paradigmă a globalizării: geopolitică, socio-agro-economie, securitate și apărare, medicină. Experți de renume din sectorul agroalimentar vor analiza și sintetiza în fiecare ediție vulnerabilităţile și riscurile din agricultură și vor veni cu soluții de contracarare a unei posibile insecurităţi alimentare.

Grupul ţintă al programului tv poate fi fermierul, mediul de afaceri din sectorul agroalimentar, factorii decizionali, dar și centrele de cercetare, dezvoltare și inovare care doresc să întrevadă direcții și acțiuni agrostrategice, ce ar putea face obiectul unor programe și politici de rezilienţă și bună guvernanţă în domeniul agricol.