21 ianuarie 2022 - 07:33

Lupii au măcelărit o turmă de oi în Munţii Călimani

DSCN6155Atacul unei haite de lupi la un adapost de oi din apropierea localităţii bistriţene Satul-Nou i-a produs proprietarului acestora o pagubă de 26 de oi şi 22 de miei. Evenimentul s-a petrecut sâmbătă seara.

Zona în care s-a petrecut măcelul este una recunoascută pentru potenţialul său de vânătoare. Proprietarii stânelor de oi spun că din acestă cauză ei sunt controlaţi periodic şi au fost amendaţi că au prea mulţi câini de pază la stâne.

„Ne-o spus că nu avem voie să ţinem mai mulţi câini, aşa că i-am redus. Am tot fost verificaţi şi am primit amendă toate stânele de pe aici, că am avut prea mulţi câini. Aicea ar fi nevoie de şase câini maturi ca să păzească oile de lupi”, a declarat Emil Chereja, proprietarulul oilor

La sesizarea primăriei comunei Cetate, luni, 21 martie, s-a constituit o comisie legală pentru stabilirea condiţiilor în care a avut loc atacarea adăpostului de oi şi pentru evaluarea pagubelor. Proprietarul acestora va fi despăgubit doar dacă perimetrul în care se aflau oile era îngrădit. O anumită responsabilitate o are şi administratorul fondului de vânătoare pe care se află adăpostul de oi, dar, în cazul de faţă, acesta este exonerat de răspundere, potrivit directorului APM Bistriţa-Năsăud, Sever Roman. (Integral pe radiocluj.ro)