Luni la AGRO TV: Transmisie în direct a Convenţiei Naţionale a Pomiculturii!

53

promo jurnal agro tv 9 febrAGRO TV, singurul post național de televiziune dedicat agriculturii, transmite în direct luni de la Brașov, Convenția Națională a Pomiculturii, începând cu ora 20:00, într-o ediție specială a JURNALULUI DE AGRICULTURĂ.

Cel mai important eveniment al începutului de an pentru toți pomicultorii din țară va fi amplu dezbătut în această seară la singurul buletin informativ cu și despre fermieri. Valentin Oprea – director general Lantec, Valentin Barbu – președinte Fructus, și Aurel Tănase, director general Prodcom, împreună cu realizatorul AGRO TV – Rareș Hăbeanu, vor face o primă radiografie pe 2015 a sectorului pomicol din România, greu încercat din pricina lipsei de finanțare din ultimii ani, fapt ce a lăsat în paragină zeci de mii de hectare de livezi.

260 de milioane de euro este suma prevăzută pentru pomicultură prin noul PNDR. Cu acești bani, oficiali Ministerului Agriculturii au în plan reabilitarea a cel puțin 35.000 de hectare de livezi în următorii 5 ani. Acest lucru ar duce la o revigorare a potențialul pomicol din România, susținea chiar ministrul de resort – Daniel Constantin, la sfârșitul anului trecut. În prezent, din 170.000 de hectare de livezi pe care le avem, jumătate nu mai sunt productive.

În acest context, JURNALUL DE AGRICULTURA din această seara va aduce în discuție măsurile și modul de aplicare a prevederilor subprogramului de pomicultură, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, pentru perioada 2015-2020. Se caută, de asemenea, cele mai concrete modalități prin care pomicultorii pot beneficia de măsurile de sprijin pentru creșterea competitivității pentru acest sector.

Organizatorii celei de-a doua ediții a Convenției Nationale a Pomiculturii – Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în colaborare cu Organizația Interprofesională Națională PRODCOM Legume‑Fructe și Centrul de Comunicare al Fermierilor din România propun prezentarea unei problematici de mare interes pentru pomicultori, privind ultimele noutăți și tendințe în domeniul tratamentelor fitosanitare și al îngrijirii culturilor pomicole.

Toți cei interesați de viitorul sectorului pomicol din România au la dispoziție pagina de Facebook „JURNALUL DE AGRICULTURA, locul unde se pot pune întrebări la care realizatorul AGRO TV – RAREȘ HĂBEANU va căuta răspunsuri în direct de la invitații săi.

.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise