20 mai 2022 - 07:34

Luna mai a debutat cu sute de amenzi!

Peste 200 de amenzi, însumând 1,356 milioane de lei, au fost aplicate de către inspectorii sanitari-veterinari în timpul acţiunilor de control derulate la nivel naţional, în perioada 29 aprilie – 1 mai, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) remis luni redacției AgroTV.

În cadrul controalelor tematice pentru ziua de 1 Mai, au fost verificate 1.944 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi a proteja sănătatea consumatorilor, inspectorii sanitari veterinari au controlat condiţiile de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman.

„Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancţionate prin aplicarea a 229 de amenzi contravenţionale, care au totalizat 1.356.200 de lei. Trei unităţi au primit ordonanţă de suspendare a activităţii până la remedierea deficienţelor: un fast-food (pentru neîntreţinerea a igienică a spaţiilor şi a ustensilelor de lucru) şi două restaurante (pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor de igienă). Detaliat, în perioada 29 aprilie – 1 mai, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 1.055 de unităţi de alimentaţie publică, 143 de pensiuni turistice, 24 de unităţi de tip catering, 63 de unităţi de cofetărie/patiserie, 62 de laboratoare de cofetărie, 91 de unităţi tip supermarket/hipermarket, 265 de magazine alimentare şi 241 de alte tipuri de unităţi”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Pe lângă amenzile aplicate, a fost confiscată şi denaturată o cantitate de 486 kg de produse alimentare (carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, produse lactate şi produse de patiserie şi cofetărie), produse care prezentau un potenţial risc pentru sănătatea consumatorilor.

Potrivit reprezențanților ANSVSA, cele mai frecvente neconformităţi constatate au fost cele privind respectarea normelor şi cerinţelor de igienă, urmate de cele privind etichetarea şi a cerinţelor de temperatură pentru depozitarea şi comercializarea produselor alimentare.

ANSVSA precizează că, pe lângă aplicarea de amenzi, această acţiune a avut şi o componentă de consiliere şi îndrumare a agenţilor economici verificaţi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.