Lucia Varga:Vom face controale ca să diminuăm furtul de masă lemnoasă

10

Varga_Lucia

Ministrul delegate pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Varga, a efectuat o vizită la Cluj, ocazie cu care a anunţat că vor fi luate măsuri împotriva celor care au sprijinit şi au fost implicaţi în furturi de masă lemnoasă din pădurile din România.

“Sper să terminăm până în decembrie Codul Silvic şi din ianuarie să putem avea aprobată toată documentaţia pentru autorizaţiile de practică. Cei care au permis cu bunăştiinţă defrişări nu vor mai beneficia de aceste autorizaţii de bună practică. Până acum nu am avut pârghiile legale de a curăţa sistemul, de aceea am făcut acest cod silvic, pentru ca cine nu iubeşte pădurea să fie nevoit să părăsească domeniul silvic”, a afirmat Lucia Varga.

Aceasta a anunţat că în perioada următoare vor fi făcute controale sistematice în păduri şi că, pentru prinderea hoţilor, se va apela la sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi angajaţilor din ocoalele silvice

“Vom da competenţe şi Poliţiei. Vom face controale cu Jandarmeria şi cu inspectoratele silvice, astfel încât să diminuăm furtul de masă lemnoasă. Bătălia este extrem de grea şi extrem de dură, iar cei care au beneficiat de pe urma furturilor de lemn strigă acum cel mai tare împotriva Codului Silvic. Nu înţeleg unde au fost până acum şi de ce nu au apărat pădurea în ultimii ani”, a declarat ministrul.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise