Lucia Varga: Vânzarea lemnului măsurat împiedică frauda

Varga_Lucia

Prevederea referitoare la vânzarea lemnului măsurat, tăiat din fondul forestier, care va fi introdusă în noul Cod Silvic, nu mai dă posibilitatea fraudării în exploatările forestiere, a afirmat, luni, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, după o întâlnire cu membrii Grupului Parlamentar PSD din Senat.

“Când vinzi estimat, estimezi cantitatea de lemn. Din păcate, de cele mai multe ori, estimezi în favoarea unora sau altora, iar când măsori vinzi măsurat şi vinzi controlat, fără să mai existe posibilitatea fraudării”, a spus ministrul delegat, referindu-se la propunerea de introducere în Codul Silvic a interdicţiei de vânzare a lemnului pe picior.

“Pe lângă modificarea Codului Silvic, am discutat şi despre reorganizarea Inspectoratelor Silvice, pentru că acestea trebuie să devină instituţii credibile. Acum nu sunt suficient de eficiente. De asemenea, vom modifica legea privind contravenţiile silvice, pentru a întări autoritatea acestora, pentru a mări sancţiunile. Vom modifica şi legea privind statutul personalului silvic”, a spus Lucia Varga.Lucia Varga a precizat că în întâlnirea cu senatorii PSD, pe lângă subiectul modificării Codului Silvic, s-a discutat şi despre reorganizarea Inspectoratelor Silvice, pe care ministrul vrea să le transforme în “instituţii credibile”.

Ministrul delegat a precizat că modificările propuse la Codul Silvic vor fi prezentate Guvernului, în următoarele săptămâni.

“Venim în faţa Guvernului, în săptămânile următoare, cu modificările la Codul Silvic. Am vrut să agreăm, la nivel de principiu, cu grupurile parlamentare, noul Cod Silvic, astfel încât, odată aprobat de Guvern, să venim în Parlament cu principiile agreate, pentru ca acest Cod Silvic să nu sufere mari modificări. Vom prezenta punctul nostru de vedere în această dezbatere parlamentară, dar nu vrem să avem modificări majore, pentru că au fost cazuri în care în dezbaterea din Parlament au avut loc modificări majore. A existat înţelegere din partea domnilor senatori. Am fost inclusiv la celelalte grupuri parlamentare, la PNL şi UDMR şi am prezentat acest Cod Silvic şi sper că, odată aprobat de Guvern, să menţinem forma propusă”, a arătat Lucia Varga. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult