LOVITURĂ pentru crescătorii de vaci! Ce se pregătește la Bruxelles

Potrivit unui studiu publicat cu câteva luni în urmă, Uniunea Europeană trebuie să reducă numărul de animale pentru a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor de metan, iar legislația în acest sens este deja pregătită la Bruxelles. Se pare că ”verzii” din Parlamentul European fac presiuni pentru reducerea numărului de vaci de pe teritoriul UE, fapt care ar putea reprezenta un adevărat dezastru pentru crescătorii români, deja afectați grav din cauza mai multor crize.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, europarlamentarul Carmen Avram a oferit mai multe detalii legate de această situație.

”Avem în acest moment acest regulament pe emisiile industriale, unde, din păcate, au fost introduse și animalele. Verzii sunt cei care au insistat foarte mult pentru asta, iar raportorul nu a reușit să obțină suficienți aliați pentru a scoate acest amendament și a elimina animalele din acest regulament pe emisiile industriale. În acest document, care se referă la măsurile care trebuie luate în interiorul UE pentru ca noi să ne putem alinia la țintele de reducere a gazelor cu efect de seră, cineva de la verzi, de la Comisia pentru Mediu, a introdus un amendament în care a cerut ca la aceste emisii industriale să fie adăugate și animalele, în special vitele, pe motiv că ele produc foarte mult metan și sunt dăunătoare mediului”, a precizat Carmen Avram pentru AGRO TV.

Potrivit eurodeputatei, au fost depuse deja amendamente pentru eliminarea acestei prevederi, însă deocamdată nu se știe care va fi forma finală a regulamentului.

”Dacă rămâne așa, acest amendament ar însemna o reducere drastică a numărului de animale sau diverse măsuri care să se ia pentru ca zootehnia să contribuie la aceste ținte pe care și le-a fixat Uniunea Europeană. Brusc, animalele din ferme au trecut în categoria de poluatori industriali.

Eu am cosemnat câteva amendamente, printre care și unul care se referă la excluderea acestor prevederi dintr-un regulament care se referă la cu totul altceva, în niciun caz la animale. Așteptăm să fie votat în Comisia pentru Agricultură și probabil că îl vom avea în plen anul viitor. Este una dinte cele mai serioase amenințări la adresa zootehniei în acest moment”, a mai explicat Carmen Avram.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole