Lovitură DEVASTATOARE pentru Gigi Becali. STEAUA, EXECUTATĂ SILIT!

15

Avicola Iasi, fosta societate condusa de Gigi Becali si intrata in urma cu trei ani in insolventa, a inceput procedura pentru executare silita a clubului de fotbal Steaua. Societatea din cauza careia boss-ul stelist sustine ca a pierdut 15 milioane de euro are de recuperat o datorie in valoare de 27.399,20 lei.

 

Avicola Iași, odinioară principalul producător de ouă și preparate din carne de pui din Moldova, a cerut începerea procedurilor de executare silită împotriva FC Steaua, care nu a plătit contravaloarea unor produse de peste 30.000 de lei. Chiar dacă, oficial, Gigi Becali nu figurează în acționariatul clubului roş-albastru, el este cunoscut ca principalul finanțator al grupării, scrie Curentul.

Nu mai puțin de 15 milioane de euro a pierdut, potrivit propriilor sale declarații, Gigi Becali, după investiția sa în Avicola Iași, care a intrat în insolvență în luna mai 2010. Instanța competentă în falimente a numit în calitate de administrator judiciar societatea Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL, care a început să vândă tot ce se mai putea vinde din fostul combinat, dar și să cheme în judecată datornicii, pentru a plăti salariile angajaților și datoriile creditorilor de la Avicola.

Surprinzător, dar absolut legal, administratorul judiciar nu a ținut cont de culoarea firmelor executate silit prin intermediul magistraților, astfel că, în urmă cu câteva zile, a cerut executarea silită a FC Steaua SA. În aceste condiții clubul ar putea avea conturile blocate, iar o parte din activele sale ar putea chiar să fie vândute pentru acoperirea datoriei.

Potrivit dosarului de executare silită înaintat Judecătoriei Sectorului 3, administratorul judiciar de la Avicola Iași a arătat că începând cu anul 2006, FC Steaua nu a plătit contravaloarea produselor de pui și ouă trimise la cantina unității. Astfel, 11 facturi emise de Avicola și semnate de reprezentanții FC Steaua nu au fost plătite de șase ani, iar datoria a ajuns la 27.399,20 lei. Administratorul Avicola a cerut ca pentru această sumă, magistrații să oblige clubul finanțat de Becali și la plata dobânzii legale, care va fi calculată până la data efectivă a plății. Judecătorii au constata însă că din cele 11 facturi, în cazul a două intervenise prescripția, întrucât recuperarea forțată a banilor nu se mai putea cere după 3 ani de la scadența lor.

Avicola s-a adresat mai întâi magistraților Judecătoriei Sectorului 1, care au admis, la data de 4 aprilie 2012, cererea administratorului Avicola de obligare a clubului la plata facturilor restante. FC Steaua nu și-a contestat datoria în instanță și nu a făcut recurs la această decizie, care a devenit definitivă și irevocabilă în luna septembrie. Odată îndeplinite aceste proceduri, administratorul judiciar de la Avicola a demarat procedurile de executare silită a tuturor creditorilor iar acum i-a venit rândul chiar și clubului lui Gigi Becali.

Sursa:  http://www.realitatea.net/gigi-becali-un-nou-scandal-urias-steaua-executata-silit_1097658.html#ixzz2IyETeURq
Citește și

Cmentariile sunt închise