ÎN LOC DE IRIGAȚII, ROMÂNII COMBAT SECETA CU PERDELE FORESTIERE

36

Noua lege care prevede conditiile de infiintare a perdelelor forestiere de protectie a intrat in vigoare!

Aceasta nu mai limiteaza zonele unde perdelele forestiere pot fi plantate. Fermierii au parte si de alte beneficii. Legea nr. 21/2017 a intrat in vigoare. Potrivit acesteia, fermierii care doresc sa infiinteze perdele forestiere de protectie trebuie sa stie ca legea nu mai limiteaza zonele unde acestea pot fi plantate.

Potrivit vechii legi, care era in vigoare din anul 2002, perdelele forestiere de protectie a terenurilor puteau fi infiintate doar in anumite zone din Campia Romana, Campia Tisei, Lunca Dunarii si Podisul Dobrogei, zone afectate frecvent de seceta.

Un alt aspect important pentru fernmieri este acela ca pentru terenurile pe care se planteaza perdele forestiere, proprietarii nu trebuie sa plateasca taxe si impozite.

Mai mult decat atat, perdelele forestiere de protectie sunt chiar o alternativa pentru fermierii care nu isi permit sisteme de irigatii. Un sustinator al acestei ideii este si Gheorghe Albu, unul dintre cei mai activi fermieri din judetul Constanta care a cheltuit multi bani in acest sector. Datorita investitiei pentru infiintarea de perdele forestiere de protectie, Gheorghe Albu a reusit sa-si dubleze productiile de cereale.

Citește și

Cmentariile sunt închise