Liviu Harbuz: Micii fermieri vor putea beneficia de sistemele de irigații prin încheierea unor contracte sezoniere

79

irigatii_dÎn cadrul ședinței din 22 septembrie, a Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților a fost votat un raport de adoptare a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 79/ 2013 privind modificarea și completarea Legii îmbunătățirilor funciare nr.138/ 2004, pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.82/ 2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, precum și pentru modificarea literei e) a alineatului (6) al articolului 3 din Legea nr.220/ 2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de biroul deputatului Liviu Harbuz, forma finală a actului normativ a fost susținută de către toți membrii Comisiei, exceptând deputații PNL .

Cu această ocazie a fost introdus un abonament de irigații, urmând ca Guvernul să stabilească, după consultarea cu organizațiile de fermieri, care va fi cuantumul acestuia.

„Foarte important, alături de colegii deputați care au votat raportul de adoptare, am reușit să introducem în noua lege și posibilitatea că inclusiv micii producători să poată beneficia de sistemele de irigații. Astfel, prin introducerea unor contracte sezoniere, fermierii care se confruntă cu condiții de secetă vor putea să irige indiferent de suprafața pe care o lucrează. Am considerat că acești mici agricultori, în special cei care cultivă legume în câmp, nu își pot permite să încheie un contract multianual pentru servicii de irigare, pachet ce presupune și contribuții consistente la cheltuielile organizației de udători care administrează infrastructura secundară de irigații”, se arată în document.

Citește și

Cmentariile sunt închise